postheadericon Kuchnia regionalna sposobem na turystów

Podróżujący w czasie wakacji turyści bardzo chętnie szukają ciekawych i oryginalnych miejsc, gdzie mogliby zjeść. Lokalne restauracje cieszą się wówczas dużym powodzeniem. Stworzenie lokalu z regionalnymi produktami jest świetnym sposobem na przyciągnięcie turystów do własnej knajpki. Dostrzegli to już bardzo dawno mieszkańcy Zakopanego, gdzie góralskie potrawy cieszą się największą popularnością. Podobnie zaczynają postępować restauratorzy z całej Polski. Przyjeżdżający do naszego kraju turyści zagraniczni poszukują smaków specyficznych dla danego regionu czy miejsca. Dużym powodzeniem cieszą się lokalne browary, małe rodzinne knajpki czy stare receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie. Będąc za granicą nikt bowiem nie szuka potraw znanych z domu. Turyści często eksperymentują i są gotowi chętniej poznawać smaki odwiedzanego regionu. Tutaj otwiera się szansa dla rodzimych restauratorów. Pora wziąć sprawy w swoje ręce i przyciągnąć gości do własnego lokalu. Pomysłem może być przepis, który otrzymaliśmy od babci, a nawet umiejętnie przygotowane pierogi. Wszystko musi być smaczne, a przede wszystkim inne niż w pozostałej części Europy. Już sama nazwa lokalu może być reklamą dla danego miejsca.

Comments are closed.

Strony
Najnowsze komentarze
    Listopad 2018
    P W Ś C P S N
    « sty    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
    Czy wiesz że
    • Czy all inclusive się opłaca?
      Oferty all inclusive zdominowały w zasadzie świat turystyki. Wiele badań naukowych udowadnia, że lubimy robić zakupy w pakietach, a później zupełnie niczym się nie martwić, ale czy zastanawiałeś się kiedyś …
    • Kortowiada
      Kortowiada to nazwa olsztyńskich juwenaliów ? największej w Polsce imprezy studenckiej. Odbywają się one od 1959 roku i zawsze przyciągają tłumy studentów nie tylko z Olsztyna, ale i z całego …